BITCOIN ZOU KUNNEN DALEN TOT $8.100 ALS DEZE BELANGRIJKE NIVEAUS NIET HOUDEN…

    • Bitcoin’s stieren en beren zijn momenteel bezig met een verhitte strijd om de controle van $10.000, waarbij dit cruciale niveau waarschijnlijk de enige factor is die de vooruitzichten op korte termijn bepaalt.
    • Analisten merken op dat de uiteindelijke reactie op dit niveau BTC waarschijnlijk ernstige aanwijzingen zal geven, aangezien het niet aanhouden ervan een verregaande neerwaartse trend zou kunnen veroorzaken
    • BTC nadert ook een belangrijk technisch niveau dat stieren vurig moeten proberen te verdedigen – zijn 200-daags voortschrijdend gemiddelde
    • Dit niveau ligt net onder $10.000, en het niet vasthouden ervan kan ernstige gevolgen hebben
    • Een analist gelooft dat het tot $8.100 kan dalen als het dit niveau breekt

Bitcoin heeft de afgelopen dagen een immense turbulentie meegemaakt, waarbij kopers probeerden het boven de $10.000 te houden als de verkoopdruk begint op te lopen.

Dit heeft weinig gedaan om duidelijkheid te bieden in de vooruitzichten op de middellange termijn, maar het suggereert wel dat een aantal ernstige nadelen op korte termijn dreigen te ontstaan.

Waar het zich vervolgens ontwikkelt, kan dit grotendeels afhangen van de aanhoudende respons op $10.000, aangezien de prijs de afgelopen dagen boven en onder dit cruciale niveau heeft geschommeld.

Een aanhoudende breuk onder dit niveau kan een slag toebrengen aan de marktstructuur, waardoor deze ook onder het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde komt te liggen.

Een analist is van mening dat dit de poorten zal openen voor een beweging in de richting van $8.100 in de nabije toekomst.

BITCOIN SHOWS SIGNS OF WEAKNESS AS IT HOVERS AROUND $10.000

Vroeger probeerden verkopers vandaag de kracht die Bitcoin heeft laten zien rond de $10.000 ongeldig te maken, waardoor de prijs van de cryptocurrency helemaal naar $9.900.

Dit niveau heeft in de afgelopen dagen meerdere malen bewezen een sterke ondersteuning te zijn, en deze keer was het niet anders.

Als de stieren in staat zijn om de steun die de afgelopen dagen is vastgesteld tussen de $9.900 en $10.000 vurig te blijven verdedigen, is er een grote kans dat BTC op korte termijn hoger zal springen.

ANALYST: BREAKING THESE KEY LEVELS WILL OPEN DE GATES VOOR $8.100

Terwijl we het hebben over het belang van $10.000, merkte een analist op dat een aanhoudende breuk onder dit niveau – in combinatie met een breuk onder het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde van BTC – ertoe zou kunnen leiden dat het aanzienlijk lager uitvalt.

Hij gelooft zelfs dat een verhuizing naar $8.100 in de kaarten zit.

„Als 10k & de 200EMA niet houdt, lijkt het 8.1k,“ legde hij uit.

De komende paar uur en dagen moet het bieden van significante inzichten in de kracht van $10.000 als een Bitcoin-ondersteuningsniveau worden voortgezet.