John McAfee ramt med nye Crypto-svigafgifter

John McAfee – en langvarig bitcoin-talsmand og manden bag uden tvivl den mest fremtrædende og anerkendte form for antivirussoftware i verden – står igen over for anklager fra den amerikanske regering.

McAfee er i varmt vand igen

McAfee blev oprindeligt arresteret i oktober sidste år. Han anklages nu for sammensværgelse om „råvarer og værdipapirbedrageri“ sammen med adskillige andre former for svindel i forbindelse med nye digitale valutaer, som han enten var ved at udvikle eller allerede havde frigivet. Derudover står han over for beskyldninger om trådsvindel og hvidvaskning af penge sammen med sin administrerende rådgiver Jimmy Gale Watson Jr.

Blandt dem, der anklager frontlinjerne, er Audrey Strauss, en amerikansk advokat for det sydlige distrikt i New York, og William F. Sweeney Jr., assisterende direktør for FBI’s feltkontor i New York. Mændene beskylder McAfee og hans team for påståede kryptoprofessionelle for at have kørt falske kampagner for at få folk til at investere i kryptokurver, der sandsynligvis ikke var ægte.

I en pressemeddelelse nævnes det:

McAfee, Watson og andre medlemmer af McAfees kryptokurrency-team hævdede angiveligt mere end $ 13 millioner fra investorer, de blev ofre for med deres falske ordninger. Investorer bør være forsigtige med påtegninger om sociale medier om investeringsmuligheder.

McAfee har været noget af en kontroversiel figur i den digitale valutaindustri. Han har ofte fungeret som en hardcore bitcoin-fortaler, selvom hans ord undertiden har fået ham i problemer. Blandt de ting, han har forudsagt, inkluderede en bitcoin-pris på 1 million dollars i år 2020, noget der i sidste ende ikke opstod.

McAfee hævdede gentagne gange via nyhedsforretninger og sociale medier, at han ville spise sin egen d * ck, hvis bitcoin ikke nåede dette tal. Men da det blev klart, at dette ikke ville ske, forsøgte McAfee at redde sin hud – og alle hans andre dele – ved at hævde, at denne oprindelige forudsigelse ikke var andet end en vittighed, og at investorer simpelthen tog det for alvor.

McAfee annoncerede senere planer om at stille op som præsident som uafhængig kandidat under valget i 2020, en anden begivenhed, der ikke kunne realiseres. McAfee hævdede, at han ville køre sin kampagne i eksil på Cuba, hvor han gemte sig for amerikansk lov og finansielle myndigheder. Måske blev det klart for ham halvvejs gennem rejsen, at dette var lettere sagt end gjort.

Vi kommer efter dig

Rettens arkivering antyder, at McAfee, Watson og resten af hans team tog til sociale medier for at „offentliggøre beskeder til hundredtusinder“ af Twitter-tilhængere med det formål at promovere falske kryptoaktiver, mens de skjulte deres sande intentioner om at vildlede investorer. Watson blev anholdt i Texas sidste torsdag, mens McAfee tilbageholdes i Spanien.

Derudover har Securities and Exchange Commission (SEC) indgivet civile anklager mod begge tal.