Twitter CEO citeert zijn passie voor bitcoin terwijl hij het verbod op de Amerikaanse president Donald Trump verduidelijkt.

Dagen nadat het account van de Amerikaanse president Donald Trump werd verboden, legde Jack Dorsey, CEO van Twitter, uit dat het de juiste beslissing was, maar nog steeds een gevaarlijk precedent schept.

Dagen nadat het account van de Amerikaanse president Donald Trump werd verboden, legde Twitter CEO Jack Dorsey uit dat het de juiste beslissing was, maar nog steeds een gevaarlijk precedent schept.
Twitter en Square CEO Jack Dorsey haalde vandaag zijn passie voor Bitcoin en decentralisatie aan in een Twitter-draadje en legde uit waarom het bedrijf vorige week de Amerikaanse president Donald Trump van het platform heeft verbannen.

Hoewel hij beweert dat dit de „juiste beslissing voor Twitter“ was, geeft de CEO toe dat het een gevaarlijk precedent schept. De Amerikaanse president werd op 7 januari verbannen van Twitter, Facebook, Instagram, YouTube en andere social media-platforms, nadat hij de schuld kreeg van het aanzetten van supporters om het Capitoolgebouw te bestormen, wat resulteerde in de dood van vier personen.

Het besluit om de rekening van de president te verbieden zal „echte en belangrijke gevolgen hebben“.
Twitter CEO gaf een meer diepgaande uitleg, waarbij hij toegaf dat de beslissing niet lichtvaardig werd genomen en dat het „echte en significante vertakkingen“ zal hebben.

Hij merkte op dat ook al was dit evenement gewoon „een bedrijf dat een zakelijke beslissing neemt om zichzelf te matigen“, het kan erg lijken op „de overheid die de toegang verwijdert.“ Dorsey legde verder uit dat hij niet wilde dat Twitter een eenzijdige actie zou ondernemen om „een vrij en open mondiaal internet uit te hollen“ en suggereerde dat Bitcoin’s decentralisatiemodel een betere manier is om controle en matiging op het internet in de toekomst te benaderen.

De CEO van Twitter blijft pleiten voor bitcoin.
Jack Dorsey tweette: „De reden dat ik zoveel passie heb voor Bitcoin is vooral het model dat het laat zien: een fundamentele internettechnologie die niet wordt gecontroleerd of beïnvloed door een enkel individu of entiteit. Hij herinnerde de gebruikers er verder aan dat Twitter actief probeert te werken aan een gedecentraliseerde toekomst, „het financieren van een initiatief rond een open gedecentraliseerde standaard voor sociale media“. Dorsey had de verklaring gepost toen het nieuws kwam dat Trump voor de tweede keer werd aangeklaagd door de Tweede Kamer. Twitter CEO is al lange tijd een pleitbezorger voor de toonaangevende cryptocratie.